Prognoza medie durata rauri în intervalul 20.10.2018 ora 07.00 – 26.10.2018 ora 07.00

În prima zi a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi relativ staţionare, apoi în creştere uşoară pe majoritatea râurilor din ţară, datorită preciptaţiilor prognozate, exceptând ultima parte a intervalului când vor mai fi în creştere prin propagare doar pe cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari şi în scădere pe celelalte râuri.
În intervalul 21-22.10.2018 sunt posibile creşteri mai importante de niveluri şi debite pe unele râuri din zona montană, ca urmare a precipitaţiilor, mai însemnate cantitativ, prognozate.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 28.07.2018 ora 07.00 – 03.08.2018 ora 07.00

 
Debitele medii zilnice vor fi în general în creştere ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, în prima parte a intervalului, apoi relativ staţionare până la sfârşitul intervalului, când vor mai fi în creştere prin propagare pe cursurile mijlocii si inferioare ale râurilor mari.
Creșteri importante de debite si niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE se pot înregistra în bazinele hidrografice Prut (în amonte de acumularea Stânca – Costești) și Siret, precum şi pe unele râuri din centrul şi sudul ţării.
Pe toată durata intervalului de prognoză sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai însemnate de niveluri și debite cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE  pe unele râuri din zonele de deal și de munte.


Noutăți Noutăți