Prognoza medie durata rauri în intervalul 09.07.2020 ora 07.00 – 15.07.2020 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general în scădere pe toată durata intervalului de prognoză, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din vestul și nordul țării unde vor fi în prima parte a intervalului în creștere datorită propagării.

În partea a doua a intervalului de prognoză sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri şi debite,  pe unele râuri din zonele de munte, în special din vestul, centrul și nordul țării, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, de scurtă durată şi cu caracter torențial prognozate.

Pe râul Prut nivelurile se vor menţine peste COTELE DE APĂRARE, pe sectorul aval Drânceni, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 28.10.2019 ora 07.00 – 03.11.2019 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi relativ staționare în prima zi a intervalului de prognoză şi în uşoară creştere în următoarele două zile datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării.
În ultimele zile ale intervalului, debitele vor fi în creştere prin propagare pe cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari şi în scădere pe celelalte râuri.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri