Prognoza medie durata rauri în intervalul 20.05.2019 ora 07.00 – 26.05.2019 ora 07.00

Pe toată durata intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creștere ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării exceptând in ultima parte a intervalului cănd vor fi în scădere pe afluenţii râurilor mari.
Vor fi intervale cu scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE, mai ales pe unele râuri din  vestul, sud – vestul şi centrul ţării, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ, prognozate, cu probabilitate mai mare în prima parte a intervalului.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 29.01.2019 ora 07.00 – 04.02.2019 ora 07.00

 
În primele două zile ale intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general staționare, exceptând râurile din vestul țării, unde vor fi în scădere și cursurile inferioare ale râurilor mari din sudul țării, unde vor fi în creștere prin propagare.
Sunt posibile creșteri de niveluri și debite pe unele râuri mici din vestul și sudul țării datorită cedării apei din stratul de zăpadă și precipitațiilor lichide prognozate.
În restul intervalului de prognoză debitele vor fi în creştere ca efect combinat al precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zapadă, evoluţiei formaţiunilor de gheaţă şi propagării.
Formaţiunile de gheaţă vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare, exceptând râurile din Moldova, unde se vor menţine fără modificări importante.


Anunțuri Anunțuri