Prognoza medie durata rauri în intervalul 19.08.2019 ora 07.00 – 25.08.2019 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staționare, exceptând râurile din vestul, nord-vestul  și centrul țării unde vor fi în ușoară scădere.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, formarea de viituri rapide cu efecte de inundații locale și creșteri de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, cu caracter torențial, prognozate.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 29.01.2019 ora 07.00 – 04.02.2019 ora 07.00

 
În primele două zile ale intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general staționare, exceptând râurile din vestul țării, unde vor fi în scădere și cursurile inferioare ale râurilor mari din sudul țării, unde vor fi în creștere prin propagare.
Sunt posibile creșteri de niveluri și debite pe unele râuri mici din vestul și sudul țării datorită cedării apei din stratul de zăpadă și precipitațiilor lichide prognozate.
În restul intervalului de prognoză debitele vor fi în creştere ca efect combinat al precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zapadă, evoluţiei formaţiunilor de gheaţă şi propagării.
Formaţiunile de gheaţă vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare, exceptând râurile din Moldova, unde se vor menţine fără modificări importante.