Prognoza medie durata rauri în intervalul 22.02.2020 ora 07.00 – 28.02.2020 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staționare.
  Începând cu a doua zi a intervalului de prognoză, sunt posibile creșteri de niveluri și debite ca urmare a precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din vestul, nordul și centrul țării, iar către sfârșitul intervalului și pe unele râuri din estul și sud – estul țării.
Formațiunile de gheață (preponderent gheață la maluri, izolat năboi) existente pe râurile din zonele de munte din centrul și nord – estul țării, vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 30.01.2020 ora 07.00 – 05.02.2020 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în creştere ca efect combinat al precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, în special în prima parte a intervalului, exceptând râurile din estul și sud – estul țării unde vor fi, în general, staționare. Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) prezente pe majoritatea râurilor din zonele de deal și munte din nordul, centrul, sudul și estul țării vor fi în diminuare, restrângere și eliminare.
Este posibilă intensificarea scurgerii de năboi (zăpadă ingheţată în albie) pe unele râuri din zona de munte.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri