Prognoza medie durata rauri în intervalul 15.08.2020 ora 07.00 – 21.08.2020 ora 07.00

În prima parte a intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi în general în creştere, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării. Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE,  pe unele  râuri din zonele de deal şi munte, îndeosebi din jumătatea de vest a ţării.
În partea a doua a intervalului debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari unde vor fi în creştere prin propagare. Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de deal și munte, în special din vestul, nordul şi centrul ţării, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, temporar accentuate, prognozate.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 30.07.2019 ora 07.00 – 05.08.2019 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în creştere începând cu râurile din nord-vestul și centrul ţării datorită precipitațiilor prognozate şi propagării, exceptând primele două zile ale intervalului când vor fi, relativ, staționare. 
Pe toată durata intervalului sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri aferente zonelor de deal și munte, în special din jumătatea de vest a țării, datorită precipitaţiilor   sub formă de aversă cu caracter torenţial, prognozate.

Noutăți Noutăți