Prognoza medie durata rauri în intervalul 21.04.2019 ora 07.00 – 27.04.2019 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând râurile din sudul țării, pe cele din bazinul Bârlad și afluenții Prutului unde vor fi staționare.
Pe toată durata intervalului de prognoză sunt posibile creşteri de debite și niveluri pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, în special din nordul, vestul și centrul țării, datorită efectului combinat al precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 30.08.2018 ora 07.00 – 05.09.2018 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staţionare exceptând primele zile ale intervalului când vor fi în scădere pe râurile din jumătatea de vest a ţării şi în creştere prin propagare pe cursurile inferioare ale Mureşului, Jiului şi Siretului.
Pe toată durata durata intervalului de prognoză sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale şi creşteri mai însemnate pe unele râuri mici din zonele de munte, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de aversă, cu caracter torenţial şi mai importante cantitativ, prognozate.

 


Anunțuri Anunțuri