Prognoza medie durata rauri în intervalul 09.07.2020 ora 07.00 – 15.07.2020 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general în scădere pe toată durata intervalului de prognoză, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din vestul și nordul țării unde vor fi în prima parte a intervalului în creștere datorită propagării.

În partea a doua a intervalului de prognoză sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri şi debite,  pe unele râuri din zonele de munte, în special din vestul, centrul și nordul țării, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, de scurtă durată şi cu caracter torențial prognozate.

Pe râul Prut nivelurile se vor menţine peste COTELE DE APĂRARE, pe sectorul aval Drânceni, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 30.10.2019 ora 07.00 – 05.11.2019 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în creştere în prima parte a intervalului de prognoză pe râurile din Crișana și Transilvania, pe cele din zonele de deal și munte din Muntenia și Moldova datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării, iar pe celelalte se vor menține în general staționare.
În partea a doua a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din vestul țării, unde vor fi în creştere prin propagare și cele din sudul țării, unde, vor fi în general staționare.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri