Prognoza medie durata rauri în intervalul 20.05.2022 ora 07.00 – 26.05.2022 ora 07.00


Debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând ultimele zile ale intervalului, când vor fi în creștere pe râurile din jumătatea de vest țării ca urmare a precipitațiilor prognozate.
În prima parte a intervalului vor fi posibile creșteri izolate de niveluri și debite pe  râurile mici din bazinele hidrografice din jumătatea de nord a țării datorită precipitațiilor sub formă de aversă prognozate.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 30.12.2021 ora 07.00 – 05.01.2022 ora 07.00

 
Debitele medii zilnice vor fi în general în creștere pe râurile din nord – vestul și centrul țării, dar și pe unele râuri mici din Crișana, Banat și Oltenia, datorită precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării și relativ staționare pe celelalte râuri.
Ca urmare a propagării viiturilor formate anterior, se vor mai înregistra depăşiri ale COTELOR DE ATENȚIE în primele două zile ale intervalului pe cursurile inferioare ale Crișului Negru, Crișului Alb și Bârzavei. 
Formațiunile de gheață vor fi în restrângere, diminuare şi eliminare, exceptând cele de  pe râurile din Moldova, care se vor menține fără modificări importante.