Prognoza medie durata rauri în intervalul 19.08.2019 ora 07.00 – 25.08.2019 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staționare, exceptând râurile din vestul, nord-vestul  și centrul țării unde vor fi în ușoară scădere.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, formarea de viituri rapide cu efecte de inundații locale și creșteri de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, cu caracter torențial, prognozate.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 31.03.2019 ora 07.00 – 06.04.2019 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staţionare.
În prima zi a intervalului de prognoză, debitele vor mai fi în scădere pe cursurile mijlocii şi inferioare ale Someşului, Crişului Alb, Mureşului, Timişului şi Prutului, fiind posibile creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din bazinele superioare ale râurilor din zonele montane datorită cedării apei din stratul de zăpadă.
În restul intervalului de prognoza sunt posibile creșteri de niveluri și debite pe unele râuri mici din nordul, centrul, sud-vestul şi estul ţării și din zonele de deal şi munte datorită precipitațiilor prognozate și cedării apei din stratul de zăpadă.
 
Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, +H - cu cat este depasita CA sau CI,
                G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z - zapor, N – naboi
                (*)-Valorile sunt influentate de acumularea Stanca Costesti