Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 01.11.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 01.11.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în creştere prin propagare pe cursul mijlociu şi inferior al Mureşului şi pe cursurile inferioare ale râurilor: Someş, Târnava Mare, Târnava Mică, Arieş şi Crişul Alb.
Pe râurile din bazinul hidrografic Bârlad şi pe cele din Dobrogea debitele au fost staţionare, iar pe celelalte râuri în scădere.
Debitele se situează peste mediile multianuale lunare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Mureş inferior, Târnava Mare, Târnava Mică, Jiu, Olt mijlociu şi inferior, Argeş superior, Bârlad, bazinele inferioare ale Moldovei, Bistriţei, Trotuşului, pe afluenţii Prutului, pe râurile din Banat şi Dobrogea.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 31.10 – 01.11.2017 a fost staţionar, având valoarea de 3800 m3/s, sub media multianuală a lunii noiembrie (4650 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în creştere pe sectoarele Calafat – Bechet şi Giurgiu – Brăila, în scădere pe sectorul Tr. Măgurele – Zimnicea şi la Gruia şi staţionare pe sectorul Galaţi – Tulcea şi la Corabia.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 01.11.2017 – 02.11.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în scădere, exceptând cursul mijlociu şi inferior al Mureşului, cursul inferior al Someşului, unde vor fi în creştere prin propagare şi râurile din bazinul hidrografic Bârlad şi cele din Dobrogea unde vor fi staţionare.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (3700 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere la Gruia, în creştere pe sectoarele Calafat – Zimnicea şi Călăraşi – Isaccea şi staţionare pe sectorul Giurgiu – Olteniţa şi la Tulcea.