Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 02.05.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 02.05.2017 ora 07.00

a) RÂURI 
Debitele au fost în general staţionare cu tendinţă de uşoară scădere exceptând cursurile inferioare ale Someşului, Crişului Negru, Crişului Alb, Mureşului, Jiului şi Ialomiţei unde au fost în creştere prin propagare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30–90% din mediile multianuale lunare, mai mari pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Jiu superior şi mijlociu, Olt mijlociu, Prahova, Suceava, Moldova, Bistriţa, Tazlău, Putna, Rm. Sărat, Buzău, Bârlad, pe cursul mijlociu şi inferior al Siretului, pe cursurile superioare ale Crasnei şi Someşului Mare şi pe râurile din Dobrogea.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.    

b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 01.05.2017 – 02.05.2017 a fost în creştere, având valoarea de 5600 m3/s, situându-se sub media multianuală a lunii mai (7250 m3/s).    
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere pe sectorul Gruia - Corabia şi în creştere pe sectorul Tr. Măgurele – Tulcea.


Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 02.05 – 03.05.2017  ora 07.00

a) RÂURI
Debitele vor fi în creştere prin propagare pe cursurile inferioare ale Someşului, Mureşului şi Ialomiţei şi relativ staţionare pe celelalte râuri.
Pe unele râuri mici din vestul ţarii se pot înregistra creşteri uşoare de niveluri şi debite, ca urmare a precipitaţiilor prognozate, mai ales în prima parte a intervalului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.    

b) DUNĂRE    
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere (6000 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere pe sectoarele Gruia – Calafat şi Girugiu – Tulcea şi în scădere pe sectorul Bechet – Zimnicea.