Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 02.09.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 02.09.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general staționare, exceptând bazinul mijlociu și inferior al Ialomiței, unde au fost în scǎdere ușoară.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari pe Teleorman, Sabar, bazinul superior al Ialomiței și mai mici pe râurile din bazinele: Crasna superioară, Râul Doamnei, Tazlău, pe cursul superior al Siretului, pe afluenții Prutului și pe unele râuri din bazinele Someșului, Mureșului și Oltului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 01.09 – 02.09.2017 a fost în scădere, având valoarea de 2700 m3/s, situându-se sub media multianuală a lunii august (4300 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere pe sectorul Gruia – Olteniţa şi în creştere pe sectorul Călăraşi – Tulcea.
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 02.09 – 03.09.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Lăpuș, Crasna, Barcău, Crișuri și bazinele superioare ale Begăi, Timișului, Bârzavei, Carașului și Nerei, unde vor fi în creștere datorită precipitațiilor sub formă de aversă, prognozate.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri rapide de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de deal şi munte din vestul, nordul şi centrul ţării datorită precipitațiilor sub formă de aversă și cu caracter torențial, prognozate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi staţionar (2700 m3/s).
in aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Vadu Oii şi în creştere pe sectorul Brăila – Tulcea.