Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 03.05.2018 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 03.05.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general în uşoară scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mic, Arieș, Caraș, Nera, Cerna, Vedea, Buzău, Trotuș, Moldova, Suceava, afluenții Prutului, râurile din Dobrogea, bazinele superioare și mijlocii ale Crasnei, Barcăului, Crișurilor, bazinele mijlocii și inferioare ale Oltului, Argeșului și Bistriței, unde au fost relativ staționare.
Creşteri izolate de niveluri şi debite datorită precipitațiilor căzute în interval sub formă de aversă s-au înregistrat pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, bazinele superioare ale Turului și Crișului Repede.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe cursul superior al Bistriței şi pe râurile din Dobrogea și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Iara, Cerna, Suceava, Putna, Rm. Sărat, Bârlad, bazinul superior al Timișului şi pe afluenții Prutului şi Buzăului.
În interval a fost emisă o ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 02 – 03.05.2018 a fost în scădere, având valoarea de 6900 m3/s, sub media multianuală a lunii mai (7250 m3/s)  .
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere.
Nivelurile se situează peste FAZA I DE APĂRARE la staţiile hidrometrice: Isaccea (380+30)-jud. TL și Tulcea (320+4)-jud. TL.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 03.05.2018 – 04.05.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi relativ staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, bazinul mijlociu și inferior al Mureșului, unde vor fi în scădere ușoară.
Sunt posibile creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din sud-vestul ţării și zona de munte datorită precipitațiilor slabe prevăzute sub formă de aversă.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (6600 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere.
Nivelurile se vor mai situa peste FAZA I DE APĂRARE pe sectorul Isaccea – Tulcea, județul Tulcea.