Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 04.04.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 04.04.2017 ora 07.00

a) RÂURI 
Debitele au fost în scădere uşoară, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Olt, Vedea, Argeș, Ialomița, Siret (excepție Bistrița și Bârlad) și cele din Dobrogea, unde au fost relativ staționare.
Pe râurile din bazinul hidrografic Bistrița se înregistrează creșteri de debite datorită cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30–90% din mediile multianuale lunare, mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Moravița, Jiu, Vedea, bazinul inferior al Oltului, bazinul superior al Argeșului, cursul superior și mijlociu al Ialomiței și cursurile superioare ale Jijiei și Bârladului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.

b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 03 – 04.04.2017 a fost în scădere, având  valoarea  de  5000 m3/s, situându-se sub media multianuală a lunii  aprilie (7900 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere. 


Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 04.04 – 05.04.2017  ora 07.00

a) RÂURI
Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din sudul țării, unde vor fi în creștere ușoară datorită precipitațiilor prognozate şi propagării.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și creșteri semnificative de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte din sudul-vestul țării datorită precipitațiilor, mai importante cantitativ şi sub formă de aversă, prognozate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.

b) DUNĂRE    
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (4800 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere.