Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 04.11.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 04.11.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost relativ staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice Vișeu și Iza, unde au fost în creștere datorită precipitațiilor slabe căzute în interval și propagării, cursul inferior al Mureșului, unde au fost în creștere prin propagare și cursurile mijlocii și inferioare ale Crișurilor, cursurile inferioare ale Someșului, Trotușului, Bârladului, cursul mijlociu al Mureșului și cursul superior al Prutului, unde au fost în scădere.
Creșteri izolate de niveluri și debite datorită precipitațiilor slabe căzute în interval s-au mai înregistrat și în bazinele superioare ale Someșului, Mureșului, Oltului, Prahovei și Trotușului.
Debitele se situează în general între 20-90%, mai mari (în jurul şi peste mediile lunare multianuale) pe râurile în bazinele: Vişeu, Iza, Tur, Someşul Mare, Crişul Repede, Someșul Mic, Arieș, Bârzava, Prahova, Buzău, Putna, Rm. Sărat, Trotuș, Bistrița, Moldova, Suceava, cursul mijlociu al Mureșului, bazinul superior al Crișului Negru, bazinele inferioare ale Ialomiţei, Argeșului și cursul Prutului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 03.11 – 04.11.2017 a fost în creștere, având valoarea de 3900 m3/s, sub media multianuală a lunii noiembrie (4650 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în creştere pe sectoarele Gruia – Tr. Măgurele şi Olteniţa – Tulcea și în scădere pe sectorul Zimnicea – Giurgiu.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 04.11.2017 – 05.11.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, cursurile inferioare ale Crișurilor, cursul mijlociu și inferior al Mureșului, cursul superior al Prutului, unde vor fi în scădere. 
Sunt posibile creșteri izolate de niveluri și debite pe unele râuri mici din sudul și estul țării datorită precipitațiilor slabe cantitativ prevăzute.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere (4000 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere pe sectoarele Gruia – Giurgiu şi Cernavodă – Tulcea şi în scădere pe sectorul Oltenița – Călărași.