Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 05.08.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 05.08.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Crișuri, Jiu, Olt, Argeș, Ialomița, cursul superior al Prutului și râurile din Dobrogea, unde au fost în scădere ușoară. 
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-80% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinul hidrografic Dâmbovița, bazinul superior al Ialomiței, unele râuri din bazinul inferior al Jiului (Motru, Amaradia), pe râurile din Dobrogea și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Someș (Ilișua, Lonea, Fizeș, Lăpuș), Crișul Negru (Crișul Pietros, Valea Roșie, Holod, Teuz), Crișul Repede (Iad, Borod), Mureș (Comlod, Iara, Râul Alb, Vișa, Domald, Secaș, Râul Mare, Râul Galben), Râul Doamnei, Vâlsan, Olt superior și mijlociu (Cașin, Homorod, Vârghiș, Hârtibaciu) și Jijia.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 04.08 – 05.08.2017 a fost în scădere, având valoarea de 3800 m3/s, situându-se sub media multianuală a lunii august (4300 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere la Gruia şi în creştere pe sectorul Calafat – Tulcea.
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 05.08 – 06.08.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staţionare, exceptând cursul superior al Prutului, unde vor fi în scădere uşoară.  
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (3700 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Bechet şi în creştere pe sectorul Corabia – Tulcea.