Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 05.11.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 05.11.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost relativ staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Someșul Mare, Lăpuș, Prahova, cursurile superioare și mijlocii ale Oltului, Buzăului și Bistriței, unde au fost în creștere ușoară datorită cedării apei din stratul de zăpadă din zona de munte și propagării. Pe râurile din bazinul hidrografic Tur și pe cursul inferior al Someșului debitele au fost în scădere ușoară.
Debitele se situează în general între 30-90%, mai mari (în jurul şi peste mediile multianuale lunare) pe râurile în bazinele: Vişeu, Iza, Tur, Someşul Mare, Crişul Repede, Arieș, Bârzava, Buzău, Putna, Rm. Sărat, Trotuș, Bistrița, Moldova, Suceava, cursul mijlociu al Mureșului, bazinul superior al Crișului Negru, pe unii afluenți ai Oltului superior și mijlociu, Argeșului inferior și Ialomiței și mai mici pe râurile din bazinul Bârladului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 04.11 – 05.11.2017 a fost în creștere, având valoarea de 4000 m3/s, sub media multianuală a lunii noiembrie (4650 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere la Gruia şi în creştere pe sectorul Calafat – Tulcea.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 05.11.2017 – 06.11.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Someșul Mare, Lăpuș, cursurile superioare și mijlocii ale Oltului și Bistriței, unde vor fi în creștere ușoară datorită cedării apei din stratul de zăpadă din zona de munte și propagării.
Sunt posibile creșteri izolate de niveluri și debite pe unele râuri mici din sudul și estul țării datorită precipitațiilor slabe cantitativ, prognozate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere (4100 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Calafat şi în creştere pe sectorul Bechet – Tulcea.