Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 08.09.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 08.09.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general în scădere, exceptând cursul inferior al Mureșului, unde au fost în creștere prin propagare și râurile din bazinele hidrografice Crasna, Barcău, Caraș, Nera, Cerna, Jiu, Vedea, Argeș, Trotuș, Bârlad, cele din Dobrogea, bazinul mijlociu și inferior al Oltului, cursul mijlociu și inferior al Prutului și afluenții acestuia, unde au fost relativ staționare.
Creșteri izolate de niveluri și debite datorită precipitațiilor slabe căzute în interval s-au înregistrat pe unele râuri mici din Maramureș, Banat și Transilvania.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe Crișuri, cursurile inferioare ale Begăi și Jiului, cursurile superioare ale Someșului Mic, Arieșului, Prahovei, pe unii afluenți ai Oltului și Argeșului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe Râul Doamnei, cursul superior al Siretului, pe afluenții Bârladului și Prutului și pe unele râuri din bazinele Mureșului și Oltului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 07.09 – 08.09.2017 a fost în creştere, având valoarea de 2900 m3/s, situându-se sub media multianuală a lunii septembrie (3800 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în creştere pe sectorul Gruia – Zimnicea şi în scădere pe sectorul Giurgiu – Tulcea.
 
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 08.09 – 09.09.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursul inferior al Mureșului, unde vor fi în creștere prin propagare și râurile din bazinele hidrografice Crasna, Barcău, Crișul Repede, Jiu, Vedea, Argeș, Bârlad, cele din Dobrogea, bazinul superior al Ialomiței, bazinul mijlociu și inferior al Oltului, cursul mijlociu și inferior al Prutului și afluenții acestuia, unde vor fi relativ staţionare.
Sunt posibile creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de munte datorită precipitaţiilor slabe prevăzute.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere (3300 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere pe sectorul Gruia – Olteniţa şi în scădere pe sectorul Călăraşi – Tulcea.