Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 09.08.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 09.08.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general în scădere, exceptând bazinele mijlocii și inferioare ale râurilor Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișul Negru, Crișul Alb, Mureș, Bega, Timiș, Olt, Argeș, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuș, Putna, Rm. Sărat, Buzău și Bârlad, unde au fost în creștere datorită propagării. Pe râurile din bazinele hidrografice: Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Vedea, Ialomița, bazinul mijlociu și inferior al Jiului, cursul Siretului, cursul superior al Prutului și pe râurile din Dobrogea debitele au fost relativ staționare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-80% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Gilort, Tazlău, bazinele superioare ale Oltului, Argeșului, Ialomiței și Bistriței și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe unele râuri din bazinele hidrografice: Someș (Ilișua, Lonea, Fizeș), Mureș (Comlod, Râul Alb, Vișa, Secaș, Râul Mare, Râul Galben) și pe Bârzava.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 08.08 – 09.08.2017 a fost în scădere, având valoarea de 3200 m3/s, situându-se sub media multianuală a lunii august (4300 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere pe sectorul Gruia –  Cernavodă şi în creştere pe sectorul Hârşova – Tulcea.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 09.08 – 10.08.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Vedea, cursul mijlociu şi inferior al Jiului, cursul Siretului, cursul superior al Prutului şi râurile din Dobrogea unde vor fi relativ staţionare şi în creştere prin propagare cursurile inferioare ale  Mureşului, Oltului şi Argeşului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (3000 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia –  Vadu Oii şi în creştere pe sectorul  Brăila – Tulcea.