Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 09.09.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 09.09.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Olt, Vedea, Argeş, Ialomiţa, Bârlad, bazinele superioare ale Bistriţei, Trotuşului, cursul superior al Siretului, cursul mijlociu şi inferior al Prutului și afluenții acestuia şi râurile din Dobrogea, unde au fost relativ staționare. 
Pe cursul inferior al Mureşului, debitele au fost în uşoară creştere prin propagare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe Crișuri, cursurile inferioare ale Begăi și Jiului, cursurile superioare ale Arieșului, Prahovei, pe unii afluenți ai Oltului și Argeșului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe Râul Doamnei, cursul superior al Siretului, pe afluenții Bârladului și Prutului și pe unele râuri din bazinele Mureșului și Oltului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 08.09 – 09.09.2017 a fost în creştere, având valoarea de 3300 m3/s, situându-se sub media multianuală a lunii septembrie (3800 m3/s).
În aval de Porţile de Fier, debitele au fost în creştere pe sectorul Gruia – Giurgiu şi în scădere pe sectorul Olteniţa – Tulcea.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 09.09 – 10.09.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Olt, Vedea, Argeş, Ialomiţa, Bârlad, bazinele superioare ale Bistriţei, Trotuşului, cursul superior al Siretului, cursul mijlociu şi inferior al Prutului și afluenții acestuia şi râurile din Dobrogea, unde vor fi relativ staționare. 
Sunt posibile mici creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de munte datorită precipitaţiilor, slabe cantitativ, prognozate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere (3700 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere pe sectorul Gruia – Cernavodă şi în scădere pe sectorul Vadu Oii – Tulcea.