Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 10.08.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 10.08.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general în scădere, exceptând cursurile inferioare ale Someșului, Mureșului, Jiului, Ialomiței și cursul superior al Prutului, unde au fost în creștere prin propagare. 
Pe râurile din bazinele: Caraș, Nera, Cerna și pe râurile din Dobrogea, debitele au fost relativ staționare. 
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-80% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele: Gilort, Prahova și bazinul superior al Ialomiței și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe unele râuri din bazinele hidrografice: Someș (Lonea, Fizeș și Lăpuș), Mureș (Comlod, Vișa, Domald, Secaș, Râul Mare), pe Jijia și bazinul superior al Crasnei.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 09.08 – 10.08.2017 a fost în scădere, având valoarea de 3100 m3/s, situându-se sub media multianuală a lunii august (4300 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere pe sectorul Gruia – Galaţi şi staţionare pe sectorul Isaccea – Tulcea.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 10.08 – 11.08.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Caraş, Nera, Cerna și râurile din Dobrogea, unde vor fi relativ staţionare.
Sunt posibile creșteri izolate de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de munte datorită precipitațiilor sub formă de aversă, prognozate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (3000 m3/s).
Pe tot sectorul aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere.