Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 10.10.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 10.10.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Trotuş, Putna, Rm. Sărat, Buzău, bazinul superior al Oltului (aval Sf. Gheorghe) şi cursurile inferioare ale Argeşului şi Ialomiţei, unde au fost în creștere prin propagare şi în uşoară scădere pe râurile din Dobrogea.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul şi peste mediile lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Bârzava, Putna, Buzău, pe unii afluenți ai Oltului superior, pe cursul mijlociu şi inferior al Ialomiţei și pe râurile din Dobrogea şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele  Bârladului şi Jijiei, precum şi pe unii afluenţi ai Mureşului inferior.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 09 – 10.10.2017 a fost staţionar,  având  valoarea  de  3400  m3/s,  sub  media  multianuală  a  lunii  octombrie  (3850 m3/s).
În aval de Porţile de Fier, debitele au fost în scădere la Gruia şi pe sectorul Bechet – Tulcea şi în creştere la Calafat.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 10.10.2017 – 11.10.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staţionare, exceptând cursurile inferioare ale: Argeşului, Ialomiţei, Trotuşului, Putnei, Rm. Sărat şi Buzăului, unde vor fi în creștere prin propagare şi în uşoară scădere pe râurile din Dobrogea.
Sunt posibile mici creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi de munte din nord-vestul ţării datorită precipitaţiilor, slabe cantitativ, prognozate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi staţionar (3400 m3/s).
În aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în scădere la Gruia şi pe sectorul Corabia – Tulcea şi relativ staţionare pe sectorul Calafat - Bechet.