Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 10.11.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 10.11.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general staționare, exceptând Trotuşul unde au fost în creştere datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării.
Datorită precipitaţiilor mai însemnate cantitativ, izolat, s-au înregistrat scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri rapide de niveluri şi debite pe unele râuri mici din partea centrală şi de sud a Dobrogei.
Debitele se situează în general între 30-90%, mai mari (în jurul şi peste mediile multianuale lunare) pe râurile în bazinele: Vişeu, Iza, Someșul Mic, Crişul Repede, Prahova, Buzău, Putna, Rm. Sărat, bazinul superior al Bistriței, pe unii afluenți ai Oltului superior și mijlociu, Argeșului inferior și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice ale Cernei, Bârladului și bazinul superior al Timișului.
În interval a fost emisă o ATEŢNIONARE HIDROLOGIĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 09.11 – 10.11.2017 a fost în scădere, având valoarea de 3900 m3/s, sub media multianuală a lunii noiembrie (4650 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere pe sectorul Gruia – Tr. Măgurele şi în creştere pe sectorul Zimnicea – Tulcea.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 10.11.2017 – 11.11.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staționare, exceptând Trotuşul unde vor fi în scădere uşoară.
Sunt posibile creșteri de niveluri și debite pe unele râuri din centrul și nord-vestul țării datorită precipitațiilor prognozate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (3800 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Giurgiu şi în creştere pe sectorul Olteniţa – Tulcea.