Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 11.03.2021 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 10.03.2021 ora 07.00 – 11.03.2021 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general staţionare, exceptând cursul superior al Prutului (sector Oroftiana-Rădăuţi Prut) unde au fost în scădere şi cursul Mureșului pe sectoarele Suseni – Luduș și aval Branisca, cursul mijlociu și inferior al Timișului și cursul inferior al Prutului (aval Fălciu) unde au fost în creştere prin propagare.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi) existente în bazinele superioare ale râurilor Moldova și Bistrița au fost în extindere și intensificare ușoară.  
Curge năboi (zăpadă inghețată în albie) pe râurile la stațiile hidrometrice: Moldova – Fundu Moldovei, Bistrița – Dorna Giumalău, Dorna – Dorna Cândreni şi Neagra – Gura Negrii
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) în bazinul superior al Prahovei, pe cursul Prutului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Mara, Iza, Târnave, Bega Veche, Bistra, Amaradia, Vedea, Rm. Sărat, Tazlău, Bârlad Jijia și Bahlui şi pe unii afluenți ai Oltului inferior.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 10.03.2021 – 11.03.2021 a fost în scădere, având valoarea de 5600 m3/s, sub  media  multianuală a lunii martie (6700 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere. 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 11.03.2021 ora 07.00 – 12.03.2021 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staţionare, exceptând cursul superior al Prutului (sector Oroftiana-Rădăuţi Prut) unde vor fi în scădere şi cursul Mureșului pe sectoarele Stânceni – Ocna Mureș și aval Săvârșin, cursul inferior al Timișului și cursul inferior al Prutului (aval Fălciu) unde vor fi în creştere prin propagare.
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri, năboi) vor fi în uşoară extindere şi intensificare pe râurile din zonele montane din nordul și centru țării și pot determina, în evoluţia lor, variaţii de niveluri pe unele sectoare de râu. Pe celelalte râuri, formațiunile de gheață existente se vor menține fără modificări importante
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (5500 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere.