Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 11.07.2022 ora 07.00

Situația hidrologică pe râuri și Dunăre în intervalul 
10.07.2022 ora 07.00 – 11.07.2022 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general în scădere, exceptând cursul inferior al Siretului, unde au fost în ușoară creștere datorită propagării.
Scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, formarea de viituri rapide cu efecte de inundații locale și creșteri mai importante de niveluri și debite s-au produs pe unele râuri mici din nordul, vestul şi centrul țării datorită precipitațiilor înregistrate sub formă de aversă și cu caracter torențial, izolat mai însemnate cantitativ. 
Debitele medii zilnice se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-50%, mai mari (în jurul şi peste normalele lunare) pe unii afluenţi: ai Moldovei (Ozana), ai Bistriţei (Neagra) şi ai Trotuşului (Asău) şi mai mici (sub 30%) pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Tur, Crasna, Barcău, Crișuri, Arieș, Târnave, Bistra, Moravița, Nera, Râul Doamnei, Rm. Sărat, Bârlad, Jijia, unii afluenți ai Jiului şi Oltului, cursurile Siretului, Prutului și pe unele râuri din Dobrogea.
În interval a fost emisă o ATENȚIONARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) în intervalul 10.07.2022 – 11.07.2022 a fost în staționar, având valoarea de 2800 m3/s, sub media multianuală a lunii iulie (5350 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Giurgiu și în ușoară creștere pe sectorul Oltenița – Tulcea.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri și Dunăre în intervalul
11.07.2022 ora 07.00 – 12.07.2022 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din Dobrogea unde vor fi staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de debite şi niveluri pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, mai ales din nordul si nord-vestul cu o probabilitate mai mare pe cele din centrul și nordul țării, ca urmare a precipitațiilor prevăzute sub formă de aversă, cu caracter torențial, izolat mai însemnate cantitativ.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) va fi staţionar (2800 m3/s).
În aval de Porțile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Călăraşi şi în creștere pe sectorul Cernavodă – Tulcea.