Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 11.09.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 11.09.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general staţionare exceptând Crișurile, cursul inferior al Mureșului, bazinele superioare și mijlocii ale Argeșului și Ialomiței și cursul superior al Prutului, unde au fost în scădere uşoară. În bazinele inferioare ale Argeșului și Ialomiței, debitele au fost în creștere prin propagare. 
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe cursul inferior al Jiului, cursurile superioare ale Arieșului, Prahovei, pe unii afluenți ai Oltului și Argeșului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe Râul Doamnei, cursul superior al Siretului, pe afluenții Bârladului și Prutului și pe unele râuri din bazinele Mureșului și Oltului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 10.09 – 11.09.2017 a fost în creştere, având valoarea de 3900 m3/s, situându-se peste media multianuală a lunii septembrie (3800 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în creştere pe sectorul Gruia – Vadu Oii şi staţionare pe sectorul Brăila – Tulcea.
 
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 11.09 – 12.09.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staționare, exceptând bazinele inferioare ale Argeșului și Ialomiței și cursul superior al Prutului, unde vor fi în scădere uşoară. 
Sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zona de sud-vest a țării datorită precipitaţiilor, sub formă de aversă, prognozate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi staţionar (3900 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere pe sectorul Gruia – Galaţi şi staţionare pe sectorul Isaccea – Tulcea.