Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 12.04.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 12.04.2017 ora 07.00

a) RÂURI 
Debitele au fost în general staționare, exceptând Prutul şi cursul inferior al Bârladului precum și râurile din bazinul Buzăului unde au fost în creștere datorită cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30–90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul şi peste normalele lunare) pe râurile din bazinul hidrografic al Bârladului şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Lăpuș, Cerna, unele râuri din bazinul inferior al Oltului, bazinul superior al Argeșului, cursul superior și mijlociu al Ialomiței.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.

b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 11 – 12.04.2017 a fost staţionar, având  valoarea  de  4200 m3/s, situându-se sub media multianuală a lunii aprilie (7900 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere la Gruia şi pe sectorul Giurgiu – Tulcea, în creştere pe sectorul Calafat – Corabia şi staţionare pe sectorul Tr. Măgurele – Zimnicea. 

 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 12.04 – 13.04.2017  ora 07.00


a) RÂURI
Debitele vor fi în general staționare, exceptând bazinul mijlociu și inferior al Buzăului, unde vor fi în creștere prin propagare și cursul inferior al Bârladului, unde vor fi în scădere.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.

b) DUNĂRE    
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (4100 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectoarele Gruia – Calafat şi Feteşti – Tulcea, în creştere pe sectorul Bechet – Giurgiu şi staţionare pe sectorul Olteniţa – Călăraşi.