Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 12.09.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 12.09.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general staţionare, exceptând Crişurile, cursul superior al Prutului şi cursurile mijlocii şi inferioare ale Argeşului şi Ialomiţei, unde au fost în scădere uşoară.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe Crişul Repede, cursul inferior al Jiului, cursul superior al Prahovei, pe unii afluenți ai Oltului și Argeșului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe Râul Doamnei, cursul superior al Siretului, pe afluenții Bârladului și Prutului și pe unele râuri din bazinele Mureșului și Oltului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 11.09 – 12.09.2017 a fost staţionar, având valoarea de 3900 m3/s, situându-se peste media multianuală a lunii septembrie (3800 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în creştere pe sectorul Gruia – Galaţi şi relativ staţionare pe sectorul Isaccea – Tulcea.
 
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 12.09 – 13.09.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staționare, exceptând cursurile inferioare ale Argeşului şi Ialomiţei şi cursul superior al Prutului unde vor fi în scădere uşoară.
Sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din nord-vestul ţării, datorită precipitaţiilor, sub formă de aversă, prognozate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi staţionar (3900 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere la Gruia şi în creştere pe sectorul Calafat – Tulcea.