Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 12.11.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 12.11.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în creştere ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, bazinul superior al Someşului Mare şi numai prin propagare pe cursul inferior al Ialomiţei, în scădere pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Olt inferior, Buzău, Putna, Rm. Sărat, bazinele superioare şi mijlocii ale Argeşului, Ialomiţei, pe cursurile inferioare ale Mureşului, Timişului, Trotuşului şi pe cursul superior al Prutului şi relativ staţionare pe celelalte râuri.
S-au mai produs creșteri mici de debite pe unele râuri din bazinele hidrografice Barcău şi Crişul Repede ca urmare a precipitațiilor căzute în interval.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 11.11 – 12.11.2017 a fost staţionar, având valoarea de 3800 m3/s, sub media multianuală a lunii noiembrie (4650 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în creştere pe sectoarele Gruia – Calafat şi Hârşova – Tulcea şi în scădere pe sectorul Bechet – Cernavodă.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 12.11.2017 – 13.11.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în creştere ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Someşul Mare, bazinul superior al Jiului şi pe râurile din Banat.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Ialomiţa, Buzău, Rm. Sărat, Putna, bazinul superior al Argeşului şi bazinele inferioare ale Jiului şi Oltului debitele vor fi în scădere, iar pe celelalte râuri, în general, staţionare.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere (4000 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere pe sectoarele Gruia – Bechet şi Brăila – Tulcea şi în scădere pe sectorul Corabia – Vadu Oii.