Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 13.01.2018 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 13.01.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general staționare, exceptând Someșul şi cursul superior al Prutului, unde vor fi în scădere ușoară, precum si râurile din bazinul Jiului unde vor fi în creștere ușoară datorită precipitațiilor prognozate şi propagării.
Debitele se situează în general la valori în jurul și peste mediile  multianuale  lunare, mai mici (30-90% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Nera, Cerna, Vedea, Argeș, Prut, Bârlad, bazinele mijllocii și inferioare ale Crișurilor, Mureșului, bazinul inferior al Oltului, bazinul superior și mijlociu al Ialomiţei.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri) prezente în bazinele superioare ale unor râuri din nordul și centrul țării  se vor menține fără modificări importante.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 12.01.2018 – 13.01.2018 a fost staţionar, având valoarea de 7800 m3/s, peste media multianuală a lunii  ianuarie (4950 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în creştere pe sectoarele Gruia – Tr. Măgurele şi Hârşova – Tulcea şi în scădere pe sectorul Zimnicea – Cernavodă.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 13.01.2018 – 14.01.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staționare, exceptând cursul mijlociu şi inferior al Jiului unde vor fi în creștere datorită propagării.
Sunt posibile creșteri de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de munte datorită precipitațiilor slabe, prognozate și cedării apei din stratul de zăpadă.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri) prezente pe unele râuri din zonele de munte din nordul și centrul țării se vor menţine fără modificări importante.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi staţionar (7800 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere pe sectoarele Gruia – Zimnicea şi Brăila – Tulcea şi în scădere pe sectorul Giurgiu – Vadu Oii. 

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri