Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 14.04.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 14.04.2017 ora 07.00

a) RÂURI 
Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Lăpuș, unde au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării și cele din bazinul hidrografic Buzău, unde au fost în creştere uşoară datorită cedării apei din stratul de zăpadă și propagării și cursurile mijlocii și inferioare ale Crișurilor, unde au fost în scădere ușoară.
Creșteri izolate de niveluri și debite s-au mai înregistrat și pe unele râuri mici din Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele de munte ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval sub formă de aversă.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30–90% din mediile multianuale lunare,  mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe cursul mijlociu şi inferior al Bârladului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Lăpuș, Nera, Cerna, Trotuș, Putna, Rm. Sărat, unele râuri din bazinele mijlocii și inferioare ale Jiului, Oltului, bazinul superior al Argeșului, cursul mijlociu și inferior al Ialomiței.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.

b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 13 – 14.04.2017 a fost relativ staționar, având valoarea de 4100 m3/s, situându-se sub media multianuală a lunii aprilie (7900 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere.

 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 14.04 – 15.04.2017  ora 07.00

a) RÂURI
Debitele vor fi în general staționare, exceptând cursurile inferioare ale râurilor Vișeu, Iza, Tur, cursul mijlociu al Someșului, unde vor fi în creştere prin propagare, râurile din bazinul hidrografic Buzău, unde vor fi în creştere uşoară datorită cedării apei din stratul de zăpadă și propagării și cursurile inferioare ale Crișurilor, unde vor fi în scădere ușoară.
Sunt posibile mici creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din nordul, nord-vestul și centrul ţării datorită precipitaţiilor slabe prevăzute.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.

b) DUNĂRE    
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere ușoară (4000 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere.