Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 14.09.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 14.09.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Someșul Mare, cursurile inferioare ale Crișurilor, Begăi, Timișului, Bârzavei, Carașului, Nerei și Cernei, bazinul superior al Mureșului și cursul superior al Prutului, unde au fost în ușoară scădere.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe cursul inferior al Jiului, cursul superior al Prahovei, pe unii afluenți ai Oltului și Argeșului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe Râul Doamnei, cursurile superioare ale Lăpușului, Crasnei și Siretului, pe afluenții Bârladului și Prutului și pe unele râuri din bazinele Mureșului și Oltului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 13.09 – 14.09.2017 a fost in scădere, având valoarea de 3800 m3/s, egală cu media multianuală a lunii septembrie (3800 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere pe sectorul Gruia – Bechet şi în creştere pe sectorul Corabia – Tulcea.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 14.09 – 15.09.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staționare, exceptând cursul inferior al Mureșului și cursul superior al Prutului, unde vor fi în scădere uşoară.
Sunt posibile creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din nord-vestul ţării datorită precipitaţiilor slabe, prognozate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (3600 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Tr.Măgurele şi în creştere pe sectorul Zimnicea – Tulcea.