Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 14.11.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 14.11.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în creştere ca efect combinat al precipitaţiilor în curs, celor prognozate şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Mureş, Bega, Timiş, Bâzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, bazinele superioare ale Crişurilor şi Bistriţei şi relativ staţionare pe celelalte râuri. 
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur,  Ialomiţa, Buzău, Putna, Rm. Sărat şi în bazinul superior  al Bistriţei. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 13.11 – 14.11.2017 a fost în creştere, având valoarea de 4400 m3/s, sub media multianuală a lunii noiembrie (4650 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în creştere pe sectorul Gruia – Bechet şi în scădere pe sectorul Corabia – Tulcea.
 
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 14.11.2017 – 15.11.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în scădere pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Mureş, Bega, Timiş, Bâzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, bazinele superioare ale Crişurilor şi în general staţionare pe celelalte râuri.
Pe cursurile mijlocii şi inferioare ale Someşului, Crişurilor, Mureşului, Begăi şi Timişului debitele vor fi în creştere prin propagare.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere (4600 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere pe sectorul Gruia – Tr.Măgurele, relativ staţionare pe sectorul Zimnicea – Giurgiu şi în scădere pe sectorul Olteniţa – Tulcea.