Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 15.03.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 15.03.2017 ora 07.00

a) RÂURI 
Debitele au fost în creştere prin propagare pe cursul mijlociuu şi inferior al Prutului, staţionare pe râurile din bazinele hidrografice: Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, Jiu, Vedea, Ialomiţa, Olt (exceptând bazinul său superior), Argeş (exceptând bazinul său inferior) şi  în scădere pe celelalte râuri.
Debitele se situează la valori cuprinse între 20–90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Siret (exceptând afluenţii Bârladului), Prut, afluenții din bazinul inferior al Mureșului şi pe cele din Dobrogea.  
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.

b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 14.03 – 15.03.2017 a fost în scădere având valoarea de 8300 m3/s, situându-se peste media  multianuală  a  lunii  martie  (6700 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost  în scădere pe sectorul Gruia – Bechet şi în creştere pe sectorul Corabia – Tulcea.

Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 15.03– 16.03.2017  ora 07.00

a) RÂURI
Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, Jiu, Olt, Vedea, Argeş, Ialomiţa şi cele din Dobrogea unde vor fi staționare și cursul inferior al Purtului unde vor fi în creștere datorită propagării.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.

b) DUNĂRE    
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (8200 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Tr.Măgurele şi în creștere pe sectorul Zimnicea – Tulcea.