Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 15.04.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 15.04.2017 ora 07.00
 
 

a) RÂURI 
Debitele au fost în general staționare, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale Vișeului, Izei, Turului şi Bistriţei unde au fost în creștere datorită propagării. 
Debitele se situează la valori cuprinse între 30–90% din mediile multianuale lunare,  mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe cursul mijlociu şi inferior al Bârladului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Nera, Cerna, Trotuș, Putna, Rm. Sărat, unele râuri din bazinele mijlocii și inferioare ale Jiului, Oltului, bazinul superior al Argeșului, cursul mijlociu și inferior al Ialomiței.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.

b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 14 – 15.04.2017 a fost în scădere, având valoarea de 4000 m3/s, situându-se sub media multianuală a lunii aprilie (7900 m3/s).    
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere pe sectoarele Gruia – Calafat şi Tr. Măgurele – Tulcea şi în creştere uşoară pe sectorul Bechet – Corabia.

 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 15.04 – 16.04.2017  ora 07.00

a) RÂURI
Debitele vor fi în general staționare, exceptând unele râuri din sud-vestul ţării unde vor fi în creştere datorită precipitaţiilor sub formă de aversă, prevăzute.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.

b) DUNĂRE    
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi staţionar (4000 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectoarele Gruia –  Bechet şi Olteniţa –  Tulcea şi relativ staţionare pe sectorul Corabia –  Giurgiu.