Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 15.10.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 15.10.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice Buzău, Rm. Sărat, Putna, bazinul superior al Oltului, cursurile inferioare ale Crișului Negru, Crișului Alb, Mureșului, Jiului, cursului mijlociu și inferior al Ialomiței, cursul superior al Prutului, unde au fost în uşoară scădere.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul şi peste mediile lunare) pe râurile Vişeu, Bârzava, Putna, Rm. Sărat, Buzău, cursul inferior al Ialomiţei şi pe râurile din Dobrogea şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele Nerei, Vedei, Bârladului şi Jijiei, bazinul superior al Timișului, precum şi pe unii afluenţi ai Mureşului inferior, Oltului superior și Argeșului superior.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 14 – 15.10.2017 a fost în ușoară creştere,  având  valoarea  de 3600  m3/s,  sub  media multianuală  a  lunii  octombrie  (3850 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în creştere pe sectorul Gruia – Tr. Măgurele şi în  scădere pe sectorul Zimnicea – Tulcea.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 15.10.2017 – 16.10.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staţionare.
Sunt posibile creşteri izolate de niveluri şi debite ca urmare a precipitaţiilor slabe cantitativ prevăzute pe unele râuri mici din nord-estul țării.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi relativ staționar (3600 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere pe sectorul Gruia – Giurgiu şi în scădere pe sectorul Olteniţa – Tulcea.