Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 15.11.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 15.11.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost relativ staţionare, exceptând cursul superior al Bistriţei şi cursurile mijlocii şi inferioare ale Someşului, Crişului Negru, Crişului Alb, Begăi şi Timişului, unde au fost în creştere prin propagare. 
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crişul Repede, Arieş, Ialomiţa, Buzău, Putna, Rm. Sărat, bazinele superioare ale Jiului şi Bistriţei şi pe râurile din Dobrogea. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 14.11 – 15.11.2017 a fost în creştere, având valoarea de 4700 m3/s, peste media multianuală a lunii noiembrie (4650 m3/s).
În aval de Porţile de Fier, debitele au fost în creştere pe sectorul Gruia – Oltenița şi în scădere pe sectorul Călărași – Tulcea.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 15.11.2017 – 16.11.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi relativ staţionare, exceptând cursul mijlociu şi inferior al Bistriţei şi cursurile inferioare ale Someşului, Crişului Negru, Crişului Alb şi Timişului, unde vor fi în creştere prin propagare.
Mici creşteri de niveluri şi debite sunt posibile pe unele râuri mici din zonele de deal şi de munte din sud-vestul ţǎrii, ca urmare a precipitaţiilor, slabe cantitativ, prognozate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va staţionar (4700 m3/s).
În aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în scădere la Gruia şi pe sectorul Brăila – Tulcea şi în creştere pe sectorul Calafat – Vadu Oii.