Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 16.04.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 16.04.2017 ora 07.00
 
 

a) RÂURI 
Debitele au fost în general staționare.
Creşteri izolate de nveluri şi debite s-au produs pe unele râuri din zonele de deal şi munte, mai ales pe cele din centrul şi sud – vestul ţării, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de aversă căzute în interval.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30–90% din mediile multianuale lunare,  mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe cursul mijlociu şi inferior al Bârladului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Nera, Cerna, Trotuș, Putna, Rm. Sărat, unele râuri din bazinele mijlocii și inferioare ale Jiului, Oltului şi bazinele superioare ale Vedei şi Argeșului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.

b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 15 – 16.04.2017 a fost staţionar, având valoarea de 4000 m3/s, situându-se sub media multianuală a lunii aprilie (7900 m3/s).    
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere pe sectoarele Gruia – Corabia şi Călăraşi – Tulcea şi relativ staţionare pe sectorul Tr. Măgurele – Olteniţa.

 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 16.04 – 17.04.2017  ora 07.00

a) RÂURI
Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din Dobrogea unde vor fi în creştere datorită precipitaţiilor prevăzute.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.

b) DUNĂRE    
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (3900 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectoarele Gruia –  Tr.Măgurele şi Brăila –  Tulcea şi staţionare pe sectorul Zimnicea – Vadu Oii.