Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 16.11.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 16.11.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost relativ staţionare, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale Someșului, Crișului Negru, Crișului Alb, Mureșului, Begăi, Timișului și cursul superior al Prutului, unde au fost în creştere prin propagare.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, Trotuș, Bârlad, bazinele superioare ale Someșului, Crișului Negru și Crișului Alb, debitele au fost în scădere ușoară. 
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crişuri, Arieş, Ialomiţa, Buzău, Putna, Rm. Sărat, bazinul inferior al Begăi, bazinul superior al Bistriţei şi pe râurile din Dobrogea. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 15.11 – 16.11.2017 a fost staționar, având valoarea de 4700 m3/s, peste media multianuală a lunii noiembrie (4650 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în creştere pe sectorul Gruia – Cernavodă şi în scădere pe sectorul Hârşova – Tulcea.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 16.11.2017 – 17.11.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi relativ staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Crișuri, Arieș, Bega, Timiș, Trotuș, Bârlad, bazinul superior și mijlociu al Someșului și cursul inferior al Mureșului, unde vor fi în scădere. Pe cursul inferior al Someșului și pe cursul superior al Prutului debitele vor fi în creștere prin propagare.
Sunt posibile creșteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din sudul ţării, ca urmare a precipitaţiilor prognozate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (4600 m3/s).
În aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în scădere la Gruia şi pe sectorul Brăila – Tulcea şi în creştere pe sectorul Calafat – Vadu Oii.