Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 17.03.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 17.03.2017 ora 07.00

a) RÂURI 
Debitele au fost în general în scădere, exceptând cursul mijlociu şi inferior al Prutului, unde au fost în creştere prin propagare și râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Crasna, Barcău, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Trotuș, Bistrița, Moldova, bazinele superioare ale Someșului și Mureșului, unde au fost relativ staţionare.
Mici creșteri de niveluri și debite s-au înregistrat pe unele râuri din estul și sud-estul țării datorită precipitațiilor slabe căzute în interval.
Debitele se situează la valori cuprinse între 20–90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice Prut (exceptând cursul superior al Jijiei), Siret (exceptând Rm. Sărat, afluenţii Bârladului și cursul inferior al Putnei) şi râul Bârzava.  
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.

b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 16.03 – 17.03.2017 a fost în scădere având valoarea de 8100 m3/s, situându-se peste media  multianuală  a  lunii  martie  (6700 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost  în scădere pe sectorul Gruia – Olteniţa şi în creştere pe sectorul Călăraşi – Tulcea.


Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 17.03– 18.03.2017  ora 07.00

a) RÂURI
Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Tur, unde vor fi în creștere datorită precipitațiilor prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană și propagării și cursul inferior al Prutului, unde vor fi în creştere prin propagare.
Pe cursurile mijlocii și inferioare ale Someșului și Mureșului și cursurile inferioare ale Crișurilor debitele vor fi în scădere.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.

b) DUNĂRE    
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (7900 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Călărași, relativ staționare pe sectorul Cernavodă – Vadu Oii şi în creștere pe sectorul Brăila – Tulcea.