Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 17.08.2018 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 17.08.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor prognozate şi propagării pe majoritatea râurilor din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Crasna, Barcău, Crişuri, Mureş şi bazinele superioare ale Sucevei, Moldovei și Bistriței.
Pe râurile din bazinele: Siret (cu excepția bazinului Bârlad şi a bazinelor superioare ale Sucevei, Moldovei și Bistriței) şi Prut, debitele au fost scădere, iar pe celelalte râuri, relativ staționare.
Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite s-au produs pe unele râuri din nordul, vestul şi centrul ţării.
Debitele se situează în general la valori în jurul şi peste mediile multianuale exceptând râurile din bazinele: Someş, Crişul Negru, Mureş, afluenţii Oltului şi Argeşului superior şi cursurile superioare ale Siretului şi Buzăului unde se situează la valori cuprinse între 40-90% din acestea şi râurile din bazinele Bârladului şi Crasnei unde se situează la vlaori sub 30%.
În interval au emise douasprezece ATENŢIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene hidrologice imediate şi trei AVERTIZĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 16.08 – 17.08.2018 a fost în scădere, având valoarea de 2600 m3/s, sub media multianuală a lunii august (4300 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în creștere la Gruia și în scădere pe sectorul Calafat – Tulcea.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 17.08.2018 – 18.08.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Mureş, Suceava, Moldova, Bistrita, Olt superior, în scădere pe râurile din bazinul Prutului și în general staționare pe celelalte râuri.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile efecte de inundații locale pe unele râuri din zonele de munte din vestul, nordul şi centrul țării.
  
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi staţionar (2600 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere la Gruia şi pe sectorul Corabia – Tulcea şi în creştere pe sectorul Calafat – Bechet.  

Noutăți Noutăți