Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 18.03.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 18.03.2017 ora 07.00

a) RÂURI 
Debitele au fost în creștere datorită precipitațiilor lichide prognozate și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, bazinele superioare ale Crasnei, Barcăului, Crișului Repede și Crișului Negru.
Pe râurile din bazinele hidrografice Buzău și Bârlad, debitele au fost în scădere, iar pe celelalte râuri au fost în general staționare.
Debitele se situează la valori cuprinse între 20–90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Bârzava, Suceava, Moldova, Bistrița, Putna, Rm. Sărat, Buzău, Prut (exceptând cursul superior al Jijiei) și afluenții Bârladului. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.

b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 17.03 – 18.03.2017 a fost în scădere având valoarea de 7900 m3/s, situându-se peste media  multianuală  a  lunii  martie  (6700 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost  în scădere pe sectorul Gruia – Cernavodă şi în creştere pe sectorul Hârşova – Tulcea.


Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 18.03– 19.03.2017  ora 07.00

a) RÂURI
Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Arieș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna și afluenții Mureșului inferior și în general staționare pe celelalte râuri.
Scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide, cu posibile efecte de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri, cu depășirea COTELOR DE ATENȚIE, se pot produce pe unele râuri mici din vestul și nord-vestul țării, datorită efectului combinat al precipitațiilor lichide, însemnate cantitativ prognozate și cedării apei din stratul de zăpadă. 
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 8 din 17.03.2017.

b) DUNĂRE    
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (7500 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Vadu Oii şi în creștere pe sectorul Brăila – Tulcea.