Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 18.08.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 18.08.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele: Crișul Repede, Crișul Negru, Crișul Alb, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna și râurile din Dobrogea, unde au fost în scădere ușoară.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-80% din mediile multianuale lunare, mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe unele râuri din bazinele hidrografice: Someș (Ilișua, Lonea, Fizeș, Lăpuș și Cavnic), Mureș (Comlod, Vișa, Domald, Secaș, Râul Mare), pe Jijia şi pe cursurile superioare ale Crasnei, Siretului şi Prutului.
În interval au fost emise două ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 17.08 – 18.08.2017 a fost staţionar, având valoarea de 3500 m3/s, situându-se sub media multianuală a lunii august (4300 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere la Gruia şi pe sectoarele Tr. Măgurele– Zimnicea şi Hârşova – Tulcea şi în creştere pe sectoarele Calafat – Corabia şi Giurgiu – Cernavodă.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 18.08 – 19.08.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice:  Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb și râurile din Dobrogea, unde vor fi în scădere uşoară.
Sunt posibile creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zona de munte datorită precipitațiilor sub formă de aversă, prognozate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi staţionar (3500 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi scădere pe sectoarele Gruia – Bechet şi Vadu Oii – Tulcea, în creştere pe sectoareele Corabia – Tr.Măgurele şi Olteniţa – Hârşova şi staţionare pe sectorul Zimnicea – Giurgiu.