Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 18.11.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 18.11.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost relativ staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someş, Crişul Negru, Crişul Alb, Arieş și cursul superior al Prutului, unde au fost în scădere.
Pe râurile din bazinul mijlociu și inferior al Oltului și pe cele din bazinele superioare ale Argeșului și Ialomiței, debitele au fost în creștere ușoară datorită precipitațiilor slabe cantitativ,  înregistrate.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crișul Repede, Crişul Negru, Arieş, Ialomiţa, Buzău, bazinele inferioare ale Crișului Alb și Begăi, cursul mijlociu al Mureșului, bazinele superioare ale Ialomiței și Bistriţei, pe cursul superior al Prutului şi pe râurile din Dobrogea. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 17.11 – 18.11.2017 a fost în creştere, având valoarea de 4800 m3/s, peste media multianuală a lunii noiembrie (4650 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în creştere.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 18.11.2017 – 19.11.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în creștere pe râurile din bazinele: Olt, Vedea, Argeș, Ialomița, bazinele superioare ale Jiului, Buzăului, Rm. Sărat, Putnei, Trotușului și Bârladului și pe râurile din Dobrogea datorită precipitațiilor prognozate. Pe celelalte râuri debitele vor fi relativ staționare.
Sunt posibile creșteri de niveluri şi debite pe unele râuri din sud-vestul, centrul şi nordul țării, ca urmare a precipitaţiilor, slabe cantitativ,  prognozate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere (5200 m3/s).
În aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în creştere.