Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 19.09.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 19.09.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general staţionare, exceptând bazinele inferioare ale Vișeului, Izei,Turului, Crasnei, Bârladului, Crișurilor, Timișului și cursul Someșului, unde au fost în creștere prin propagare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari pe Vișeu, în bazinul inferior al Izei și în bazinele superioare ale Turului și Prahovei și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe cursul superior și mijlociu al Siretului, pe afluenții Bârladului și Prutului și pe unele râuri din bazinele Mureșului, Oltului și Argeşului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 18.09 – 19.09.2017 a fost în creştere, având  valoarea  de 3400  m3/s,  sub  media  multianuală  a  lunii  septembrie  (3800 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere la Gruia şi pe sectorul Giurgiu – Vadu Oii, relativ staţionare pe sectoarele Calafat – Bechet şi Brăila – Galaţi şi în creştere pe sectoarele Corabia – Zimnicea şi Isaccea – Tulcea.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 19.09 – 20.09.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Someșul Mare, bazinul superior al Mureșului, unde vor fi în creștere datorită precipitațiilor sub formă de aversă, prognozate.
Izolat, se pot produce creșteri de niveluri și debite pe unele râuri din zonele de deal și de munte din centrul și sudul țării datorită precipitațiilor sub formă de aversă, prognozate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere (3600 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere la Gruia şi pe sectorul Tr. Măgurele – Olteniţa, staţionare pe sectoarele Calafat – Corabia, Isaccea – Tulcea şi în scădere sectorul Călăraşi  – Galaţi.