Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 20.11.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 20.11.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general staţionare exceptând râurile din bazinele: Vişeu, Iza, Tur şi Someş unde au fost în scădere.
Mici creşteri de niveluri şi debite s-au înregistrat şi pe unele râuri şi sectoare de râu din zonele de deal şi de munte ca urmare a precipitaţiilor căzute in interval şi propagării. 
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crișul Repede, Crişul Negru, Arieş, Ialomiţa, Buzău, bazinele inferioare ale Crișului Alb și Begăi, cursul mijlociu al Mureșului, bazinele superioare ale Ialomiței și Bistriţei, cursul mijlociu şi inferior al Jiului, pe cursul superior al Prutului şi pe râurile din Dobrogea. 
  Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 19.11 – 20.11.2017 a fost în creştere, având  valoarea  de  5500 m3/s,  peste  media  multianuală  a lunii  noiembrie  (4650 m3/s).
  În aval de Porţile de Fier debitele au fost în general în creştere exceptând sectorul Calafat – Bechet unde au fost relativ staţionare.
 
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 20.11.2017 – 21.11.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în scădere pe cursurile mijlocii şi inferioare ale Someşului şi Mureşului şi relativ staționare pe celelalte râuri.
Sunt posibile creșteri de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de deal şi de munte din nordul, centrul, vestul şi sudul țării, ca urmare a precipitaţiilor, în general slabe cantitativ,  prognozate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere (5600 m3/s).
În aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în creştere.