Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 21.08.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 21.08.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost, în general, staționare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-100% din mediile multianuale lunare, mai mari pe unele râuri din bazinul superior al Ialomiței, bazinele inferioare ale Jiului şi Argeşului și pe unele râuri din Dobrogea și mai mici pe unele râuri din bazinele hidrografice: Someș, Olt mijlociu şi inferior şi pe cele din bazinele hidrografice Tur, Crasna, Siret (exceptând Trotușul și Buzăul) și Jijia.
S-au produs creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte din vestul şi nordul ţării datorită precipitațiilor căzute în interval.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 20 – 21.08.2017 a fost în scădere, având valoarea de 3300 m3/s, situându-se sub media multianuală a lunii august (4300 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere pe sectoarele Gruia – Calafat, Olteniţa – Călăraşi şi Hârşova – Tulcea şi în creştere pe sectorul Bechet – Giurgiu şi la Cernavodă.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 21.08 – 22.08.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în creştere datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării pe râurile din zonele de deal şi munte din nordul, centrul, sudul şi estul ţării şi în general staţionare pe celelalte râuri.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe unele râuri mici cu posibile efecte de inundaţii locale.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (3200 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi scădere pe sectoarele Gruia – Bechet, Brăila – Tulcea şi la Cernavodă, staţionare pe sectorul Corabia – Tr. Măgurele şi în creştere pe sectoarele Zimnicea – Călăraşi şi Hârşova – Vadu Oii.