Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 22.11.2021 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 21.11.2021 ora 07.00 – 22.11.2021 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost, în general, relativ staționare, exceptând cursul mijlociu și inferior al Someşului (aval s.h. Dej) și cursul inferior al Mureșului (aval s.h. Săvârșin), unde au fost în creştere uşoară ca urmare a propagării.
Pe râurile din bazinele Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş și pe cursul mijlociu și inferior al Jiului, debitele au fost în scădere ușoară.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-90%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinul hidrografic al Sabarului, cursul superior al Turului, cursul mijlociu al Dâmboviței și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Mara, Lăpuș, Crișul Alb, Crișul Negru,  Bega Veche, Timiș, Moravița, Nera, Cerna, Lotru, bazinul mijlociu și inferior al Jiului, bazinul inferior al Oltului, unii afluenți din bazinul superior al Argeșului și pe unele râuri din Dobrogea.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri) existente pe cursul superior al râului Bistrița au fost în uşoară diminuare. 
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 21.11.2021 – 22.11.2021 a fost staționar, având valoarea de 3000 m3/s, sub media multianuală a lunii noiembrie (4650 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost relativ staţionare pe sectorul Gruia – Calafat şi în scădere pe sectorul Bechet - Tulcea.
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 22.11.2021 ora 07.00 – 23.11.2021 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi, în general, relativ staționare, exceptând cursurile inferioare ale Someșului și Mureșului (aval s.h. Radna), unde vor fi în creştere uşoară ca urmare a propagării.
Sunt posibile creşteri de niveluri și debite, pe unele râuri mici din zonele de deal și de munte, mai ales pe cele din sud-vestul, centrul și nord-estul țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate, slabe cantitativ.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri) existente vor fi în usoară dminiuare şi eliminare
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (2900 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere.