Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 23.03.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 23.03.2017 ora 07.00

a) RÂURI 
Debitele au fost în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Vedea, Argeș, Ialomița, Suceava, Moldova, Trotuș, Putna, Rm. Sărat, cursul inferior al Oltului, cursurile mijlocii și inferioare ale Bistriței, Buzăului și Prutului, unde au fost staționare.
Pe cursul inferior al Mureșului debitele au fost în creștere prin propagare, iar în bazinele superioare ale Bistriței și Buzăului debitele au fost în creștere datorită cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30–90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Tur, Lăpuș, Crișuri, Arieș, Bega, Timiș, Bistra, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, Prahova, Suceava, Moldova, Bistrița, Putna, Rm. Sărat, Buzău, pe unele râuri din Dobrogea, bazinul superior și inferior al Mureșului, bazinele superioare și mijlocii ale Jiului și Oltului și cursul mijlociu și inferior al Prutului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.

b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 22.03 – 23.03.2017 a fost în scădere, având  valoarea  de  6000 m3/s, situându-se sub media  multianuală  a  lunii  martie  (6700 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere.

Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 23.03– 24.03.2017  ora 07.00

a) RÂURI
Debitele vor fi în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Vedea, Argeș, Ialomița, Siret, Prut, bazinul inferior al Oltului și râurile din Dobrogea, unde vor fi în general staționare.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.

b) DUNĂRE    
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în staționar (6000 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere.