Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 23.08.2017 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 23.08.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general staţionare, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale Someşului şi Mureşului şi cursurile inferioare ale Vişeului, Izei şi Turului, unde au fost în creştere prin propagare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-100% din mediile multianuale lunare, mai mari pe Someşul Mic, pe unele râuri din bazinul superior al Ialomiței, unele râuri din bazinul mijlociu al Oltului și mai mici pe unele râuri din bazinul Someșului (Ilişua, Lonea, Fizeş), pe cursul superior al Crasnei, bazinul Siretului (exceptând Trotușul și Buzăul) și Jijia.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 22 – 23.08.2017 a fost în scădere, având valoarea de 3100 m3/s, situându-se sub media multianuală a lunii august (4300 m3/s).
În aval de Porţile de Fier, debitele au fost în scădere pe sectoarele Gruia – Giurgiu şi Isaccea – Tulcea, în creştere pe sectorul Olteniţa – Vadu Oii  şi  staţionare  pe  sectorul Brăila – Galaţi. 
 
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 23.08 – 24.08.2017 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staţionare, exceptând cursurile inferioare ale Someşului şi Mureşului, unde vor fi în creştere prin propagare.
Sunt posibile creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi de munte din nordul şi centrul ţării, datorită precipitaţiilor, slabe cantitativ, prognozate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi staţionar (3100 m3/s).
În aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Olteniţa,  staţionare pe sectoarele Călăraşi – Vadu Oii şi Isaccea – Tulcea şi în uşoară creştere pe sectorul Brăila – Galaţi.